11-08-10

bepotelde kriekenplattekaastaart...

 Op naar den Delhaise want straks is t knustelavondje en dan moet er plattekaastaart bij de koffie zijn. Je kent het wel: petit beurrekes verkruimelen op de bodem, sap van krieken lauw maken en daar geweekte gelatineblaadjes bijdoen en goed roeren ( anders krijg je snottepieten in je taart). In een grote kom plattekaas, suiker, klopklop of room en gemixte krieken mengen.  Kan natuurlijk ook met ander fruit hoor. Maar even terug  naar de krieken. De mixer erin en krrrrrrrrrraaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... Inderdaad. Er zaten nog steentjes in. Hoe stom kunde zijn? Na wat vloeken en miljaaren een nieuwe pot krieken open en iedere kriek 1 voor 1 bepotelen(= een kneepje erin of ze écht steenloos zijn). Dit heerlijke goedje staat nu op te stijven in de ijskast.

En even terug naar den Delhaise. We kwamen er een echte ridder tegen ( met de helm geboren). Ridder jef en Schildknaap Abel. Uw allen bekend?  Schatjes...  Smakelijke FeeStergroetjes x

 

haar.jpg

12:17 Gepost door FeeSter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik probeer dit zeker ook eens uit, veel plezier in france en geniet van het mooie weer en de rust, zodat ge der nadien were kan invliegen

Gepost door: marij | 12-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.